Array ( [0] => Array ( [comb_id] => 1095 [regular_price] => 0 [adult_price] => 3255 [adult_quantity] => 20 [image_url] => [soldout] => 1 [hotels] => Array ( ) [dates] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 351 [date] => 2021-06-20 ) ) [airlines] => stdClass Object ( [id] => 1095 [regular_price] => 0 [adult_price] => 3255 [adult_quantity] => 20 [image_url] => [tour_airline_to] => 383 [tour_airport_to] => Αθήνα (ATH) [tour_airport_to_dest] => Κοπεγχάγη (CPH) [tour_flightnum_to] => SK778 [tour_time_to] => 13:35:00 [tour_time_to_dest] => 15:50:00 [tour_airline_middle_to] => 383 [tour_airport_middle_to] => Κοπεγχάγη (CPH) [tour_airport_middle_to_dest] => Κέφλαβικ (KEF) [tour_flightnum_middle_to] => FI209 [same_day_middle_to] => 0 [tour_time_middle_to] => 17:35:00 [tour_time_middle_to_dest] => 18:50:00 [tour_airline_from] => 383 [tour_airport_from] => Κέφλαβικ (KEF) [tour_airport_from_dest] => Όσλο (OSL) [tour_flightnum_from] => SK4788 [tour_time_from] => 11:10:00 [tour_time_from_dest] => 15:50:00 [tour_airline_middle_from] => 383 [tour_airport_middle_from] => Όσλο (OSL) [tour_airport_middle_from_dest] => Αθήνα (ATH) [tour_flightnum_middle_from] => SK4637 [same_day_middle_from] => 0 [tour_time_middle_from] => 17:00:00 [tour_time_middle_from_dest] => 21:45:00 ) [meals] => Array ( [0] => stdClass Object ( [default_meal] => BB ) ) ) ) 1
Ισλανδία Αθήνα

Ισλανδία

Προορισμοί
3
Ημέρες
10
Διανυκτερεύσεις
9

Διαθέσιμες επιλογές γευμάτων

 • Δωμάτιο και πρωινό

Μέγιστος αριθμός ταξιδιωτών

20

Κρατήστε την θέση σας μόνο με 0€ προκαταβολή

 Ισλανδία: Ένα αξέχαστο ταξίδι απ' την cool πρωτεύουσα Ρέικιαβικ στην ειδυλλιακή Γαλάζια Λίμνη.

Ημέρα 1η Καλωσήρθατε στο Ρέικιαβικ

Άφιξη στο Ρέικιαβικ (Reykjavik) μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο & χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Διανυκτέρευση Ρέικιαβικ (Reykjavik)

Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας.  Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Έιραμπακι (Eyrabakki), το Σέλφος (Selfoss) και φτάνουμε ύστερα από λίγο στη Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα  (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss).  Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins.

Διανυκτέρευση Βικ (Vik)

Πρωινό και το οδοιπορικό μας συνεχίζεται με το Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða), πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur). Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε. Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και Σβάρτιφος (Svartifoss), τον Μαύρο Καταρράκτη. Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον (Jökulsarlón),  ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους ταξιδιώτες. Ακολουθεί βόλτα με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. 

Διανυκτέρευση Χόφν (Hofn)

Αναχώρηση για την επόμενη στάση του ταξιδιού μας, τον φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Μετά από μια μικρή στάση στο ψαροχώρι του Ντιούπιβογκουρ (Djupivogur) με το μικρό μουσείο πετρωμάτων, συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Μικρή στάση στο Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir)  για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα ή καφέ. Ακολουθεί η λίμνη Μύβατν (Mývatn) στην οποία θα απολαύσουμε, μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου», ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. 

Διανυκτέρευση 

Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι του Χουσάβικ (Husavik) για το «κυνήγι» φαλαινών. Το μεσημέρι επιστροφή και συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull) και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης και ο Γκόνταφος (Goðafoss), τον Καταρράκτη των Θεών, που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας είναι οι επόμενες στάσεις μας.

Διανυκτέρευση Ακουρέιρι (Akureyri)

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμενοι δυτικά. Θα σταματήσουμε για επίσκεψη της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Γκλάουμμπαερ (Glaumbær) (900 μ.Χ.). Σύντομη στάση στην εκκλησία Βίδιμυραρκίρκα (Víðimýrarkirkja). Συνεχίζοντας νότια θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Στο Μπόργιαρνες (Borgarnes) σας προτείνουμε μία βόλτα στο παραλιακό πάρκο, μέσα στο φως του Ήλιου του Μεσονυχτίου.

Διανυκτέρευση Μπόργιαρνες (Borgarnes)

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική ίσως για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjokull), κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Η εκδρομή είναι προαιρετική. Θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα και μαζί με τον έμπειρο οδηγό, θα «σκαρφαλώσουμε» στην κορυφή του Δεύτερου μεγαλύτερου Παγετώνα. Από εδώ θα απολαύσουμε τη θέα πριν καταλήξουμε μέσα στα βάθη του. Η εξερεύνηση της περιοχής συνεχίζεται με μια προαιρετική βόλτα στην εντυπωσιακή "σωλήνα" λάβας Βίδγελμιρ (Víðgelmir) με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Μετά από τις αξέχαστες αυτές εμπειρίες και την απαραίτητη στάση για γεύμα, θα δούμε τους τελευταίους και πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της εκδρομής μας καθώς και ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το Ντεΐλνταρτουνγκχβερ (Deildartunguhver)

Διανυκτέρευση Ρέικιαβικ (Reykjavik)

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Θίνγκβελιρ (Pingvellir) βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Κέριδ (Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αυτοαποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και περιήγηση στην πόλη.

Διανυκτέρευση Ρέικιαβικ (Reykjavik)

Σήμερα απολαύστε την ησυχία της πόλης, κάντε βόλτα στο κέντρο, επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήριά της, που θερμαίνονται από  τις φυσικές θερμές πηγές. Δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στην ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon), ένα καταπληκτικό γεωθερμικό σπα που μοιάζει με παράδεισο. 

Διανυκτέρευση Ρέικιαβικ (Reykjavik)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και  πτήση επιστροφής.

 • Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας
Αεροπορικά Εισιτήρια
 • Αθήνα (ATH) Κοπεγχάγη (CPH) SK778 13:35 15:50
 • Κοπεγχάγη (CPH) Κέφλαβικ (KEF) FI209 17:35 18:50 0
 • Κέφλαβικ (KEF) Όσλο (OSL) SK4788 11:10 15:50
 • Όσλο (OSL) Αθήνα (ATH) SK4637 17:00 21:45 0
Περιλαμβάνει
 • Αεροπορικά Εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο
 • Φόροι Αεροδρομίου
 • Συνοδός Εκδρομής
 • Αμερικάνικο Πρωινό
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Μεταφορές κατά την άφιξη & την αναχώρηση
 • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο
 • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths"
 • Τέσσερα γεύματα
Δρομολόγιο
 • Αθήνα
 • Copenhagen
 • Ρέικιαβικ
Κοινοποιήστε Την Εκδρομή